PraktijkPortal

Bas, 6 jaar, aangemeld voor angsten en een ontwikkelingsstoornis.

Bas 6 jaar aangemeld omdat we vastliepen in de opvoeding. Bas vertoonde o.a. heftige driftbuien, adem in houden, oppositioneel gedrag en gedrag wat voor ons niet te duiden was. Ons hele gezin liep hier op stuk.

 

Bij joke startte uitgebreid diagnostiek. Niet alleen bij haar in de praktijk ook onze thuissituatie, school en iq onderzoek werd meegenomen.

Lisa, 18 jaar, aangemeld met een depressie.

Toen ik bij Joke kwam was ik angstig en somber en lag met mezelf en de wereld overhoop. Ik had veel op mijn bordje liggen en voelde me 'door de wereld uitgekotst' ook omdat ik redelijk alternatief ben. Ik had het idee dat het aan mij lag; dat ik moest leren normaal en gelukkig te worden. Ik kwam met als doel blij te worden maar ik heb zoveel meer geleerd.

Fenne, 5  jaar, en haar ouders, aangemeld in verband met zindelijkheidsproblemen.

In februari 2019 zijn wij voor het eerst bij Joke geweest. Onze dochter van toen 5,5 jaar had al langere tijd problemen rondom de zindelijkheid. Na meerdere dingen geprobeerd te hebben, waaronder de plaspoli en een bekkenfysiotherapeut, ontstond het vermoeden dat het psychische vlak invloed had op de problemen.

Na de intake is er een observatietraject geweest, waarin Joke niet alleen onze dochter, maar ook ons als ouders geobserveerd heeft. Na deze observaties zijn wij als ouders meegenomen in de bevindingen. We hebben samen met Joke besloten om ons te richten op hoe wij als ouders met onze dochter omgaan.

Demi, 10 jaar, en haar ouders, aangemeld voor behandeling en begeleiding bij autisme.

We kwamen  bij Joke toen onze dochter een kleuter was. Er werd uitgebreid diagnostiek gedaan, waaruit bleek dat zij in het autistisch spectrum zit. De manier waarop Joke diagnostiek deed was professioneel en prettig, diepgaand en voor onze dochter meer spel dan iets vervelends. Wij hebben ons als ouders vervolgens goed gesteund gevoeld, met uitleg en ruimte voor begeleiding.

Matteo, 16 jaar, aangemeld voor post traumatische stress klachten.

Ik kwam bij Joke omdat ik mijn trauma's verwerkte op een verkeerde manier. Doordat mijn lichaam niet gezond om kon gaan met verschrikkelijke gebeurtenissen uit mijn verleden ging ik niet meer in mezelf geloven en stortte ik langzaam in. Ik had nooit het idee dat ik ooit van deze depressie en vervelende gevoelens af zou komen, maar ik weet nu hoe ik daar mee om moet gaan.

Dana, 19 jaar, aangemeld met somberheid, (sociale)angsten en lichamelijke klachten.

Ik was op een punt van mijn leven dat ik het niet meer zag zitten.
Ik was al eerder bij een psycholoog geweest en ik had er geen behoefte aan om nog een keer te gaan. Toch ben ik, op de een of andere manier, bij Joke terecht gekomen en hier heb ik zeker geen spijt van gehad. Joke heeft mij erg geholpen om mijn zelfvertrouwen te vergroten, hoe ik mijn gevoelens kon uiten en niet meer in angst of verlegenheid hoef te leven.

Ief, meisje van 3, aangemeld met zorgen omtrent haar ontwikkeling na een traumatische geboorte.

Wij zijn blij dat we dit behandeltraject met onze dochter hebben doorlopen; het heeft ons veel opgeleverd. We zien dat er bij onze dochter veel meer rust is ontstaan. Ze kan beter omgaan met voor haar lastige situaties; ze schiet niet meer zo snel in de frustratie en/of angst. Wanneer zij toch boos en/of gefrustreerd raakt, is zij hier veel gemakkelijker weer uit te halen.

Astrid, vrouw, 46 jaar, aangemeld na vroegkinderlijk trauma en uitgestelde rouw.

Ik heb ontzettend veel aan alles gehad; mijn leven is een stuk beter geworden. Ik kan weer mens zijn en aan mezelf denken en niet meer in angst leven. Ik kreeg heel veel raad en advies en ook zeer zeker steun. Dat Joke Schipper mijn innige verdriet begreep, meer boven liet komen en me ermee leerde om te gaan, zorgde ervoor dat ik weer normaal kon functioneren in mijn werk en gezin.

Jan, aangemeld voor post traumatische stress klachten en angst.

Als gevolg van een auto ongeluk, en na meerdere behandelingen bij een multidisciplinair centrum ben ik terecht gekomen bij  Joke Schipper. Omdat ik een vervelende voorgeschiedenis heb gehad was ik in eerste instantie zeer sceptisch, in welke behandeling dan ook.

Mylène, een jonge vrouw van bijna 18 jaar; aangemeld met zelfbeschadigend gedrag en depressieve klachten.

Op mijn viertiende zag ik het leven niet meer zo zitten, ik kwam met depressie en zelf destructieve klachten bij Joke Schipper in behandeling. Samen ging ik met haar op zoek naar de oorzaak en manieren om mij weer beter te voelen. Ik leerde mijn gevoelens beter te uiten, voor mijzelf op te komen en beter om te kunnen gaan met mijn dissociatieve stoornis.

Ook heb ik een paar keer de behandeling EMDR gehad uitgevoerd door Joke omdat ik herinneringen in mijn verleden had die ik maar niet los kon laten, maar op deze manier is het wel gelukt. Nu merk ik dat ik erg gegroeid ben en is mijn kijk op het leven op een goede manier veranderd. Hier wil ik Joke graag voor bedanken, ik weet niet hoe ik nu in het leven zou zitten als ik jou niet had gehad.

 

(Dana is niet haar echte naam.)

Joke heeft mij op een geweldige manier laten inzien dat ik het alleen niet zou redden. Uiteindelijk heb ik besloten om samen met Joke een EMDR behandeling te starten. Gelukkig met een zeer positief resultaat. Joke bedankt voor alles. Door jou zit ik weer goed in mijn vel en heb mijn emoties weer onder controle.

 

(Jan is niet zijn echte naam.)

Ook gaat het slapen 's nachts momenteel goed. We zien daarnaast dat zij vrolijker is geworden en met minder argwaan naar de buitenwereld kijkt; haar blik is veel meer open geworden. Wij maken ons op dit moment geen zorgen meer om haar en haar verdere ontwikkeling.

 

(Ief is niet haar echte naam.)

Ik heb beslissingen moeten nemen die zeker niet leuk zijn maar waardoor ik wel weer mijzelf kan zijn en de liefde kan geven en ontvangen met een goed gevoel. Al met al eindelijk een gelukkig mens.

 

(Astrid is niet haar echte naam.)

Niet alleen ikzelf, maar ook het gezin werd goed begeleid. Na drie jaar heb ik meer kennis en inzicht opgedaan over dissociatie. Ik heb mezelf geaccepteerd en heb het leven weer opgepakt.

Het fijne aan Joke is dat ze altijd naar je luistert en weet waar je het over hebt. Ook heeft ze altijd begrip voor je probleem en is altijd in staat om je te helpen met welk probleem dan ook. Ik ben Joke erg dankbaar voor de hulp die ze me geboden heeft en ben blij dat ik nu weer mijn leven kan oppakken zoals de meeste mensen van mijn leven.

 

(Matteo is niet zijn echte naam.)

Dus toen we jaren later behandeling voor haar zochten omdat ze sociaal-emotioneel wat problemen kreeg, was de keuze snel gemaakt. Zij, maar ook wij als ouders hebben hier veel aan gehad. Demi kan zich nu veel beter uiten en stapt met meer zelfvertrouwen de wereld in, en wij hebben goede handvatten om haar daarin te blijven begeleiden. Mocht het over een tijd weer nodig zijn, dan gaan we zeker weer naar Joke.

 

(Demi is niet haar echte naam.)

Ook onze reactie op de zindelijkheidsproblemen en alle emoties die hier zowel bij onze dochter als bij ons door ontstonden hebben we besproken. We zijn dus een traject van ouderbegeleiding ingegaan. Dit heeft ons veel inzichten opgeleverd en handvatten om met bepaalde situaties om te gaan. Hierdoor is niet het zindelijkheidsprobleem opgelost, maar de spanningen die er in ons gezin zaten, zijn dusdanig verminderd, dat de situatie beter hanteerbaar werd voor ons. Maar nog veel belangrijker, voor onze dochter.

 

(Fenne is niet haar echte naam.)

Ik leerde wat er gebeurd was in mijn leven en daarbij alle littekens die ik had opgelopen, mijn keuzes en mijn fouten maar ook de meningen van anderen te accepteren. In een lang proces leerde ik mezelf steeds meer kennen en lief te hebben. Ik zag in hoe sterk ik was, dat ik tegenslagen aan kon en dat ik trots mag zijn op mijn letterlijke en figuurlijke littekens. En vanuit dat besef kon ik weer verder.

 

(Lisa is niet haar echte naam)

Naar aanleiding van de onderzoeken hebben we samen met joke een behandelingsplan gemaakt. Prettig aan haar werkwijze is dat zij het gehele systeem mee neemt en ze werkt vanuit menselijke professionaliteit. Het klinkt heel cliché, maar Joke zorgde ervoor dat wij weer in onze kracht kwamen te staan. D.m.v psycho-educatie en begeleiding voor onze zoon, ons en onze dochter kregen we inzichten en handvaten en het vertrouwen in ons zelf terug.

 

Ons gezin kreeg weer rust en draagkracht.

 

(Bas is niet zijn echte naam)

Adres

Van Boetzelaerlaan 24

3828 NS Hoogland

Telefoonnummer

06 27 01 39 85

E-mail

contact@jokeschipper.nl

BIG-nummer

09916337616

We maken gebruik van cookies. Als u akkoord gaat klik dan op de OK-button. Als u meer wilt weten klik dan hier!. OK